Dex ontdekt. Kinderboek over bewustzijn – Arlette


Ik ben Arlette en ik heb een boek geschreven, recht uit mijn hart! Een boek voor alle kinderen in de wereld. En zeker voor de kinderen die het moeilijk hebben. Een boek waar je nooit te oud voor bent.
Het boek gaat over Dex. Dex kan toveren met zijn gevoel. Hij dacht eerst dat emoties voelen heel moeilijk zou zijn, omdat sommige gevoelens fijn zijn en andere gevoelens heel vervelend. Vooral voor die stomme gevoelens wilde Dex het liefst wegkruipen. Dex had zelf niet in de gaten dat hij gevoelens vaker verstopte. Maar door ze te verstoppen begreep hij zichzelf steeds minder goed. Zijn omgeving begreep hem ook niet meer.
Op een dag gaat Dex het helemaal anders doen. Hij leert een truc om al die vastzittende gevoelens een beetje los te maken. Dat doet hij met zijn aandacht. En dat lukt best goed! Hij wordt er steeds blijer van en krijgt beter contact met zijn familie en vrienden. Zo ontdekt Dex dat hij een gouden hart heeft!
Het boek is gebaseerd op kwantumfysica. Vastzittende energie gaat weer stromen als het vrije wezenlijke aandacht krijgt. Eén enkele gedachte kan je afleiden van het hebben van die ervaring.